Hoe zit het met de herfstbladeren?

In de zomer geeft het weelderige bladerdak van de bomen ons een verfrissende schaduw. Aan het begin van de herfst genieten we van het kleurrijke spel van luifelkleuren. Zodra de bladeren echter op de grond vallen, worden ze minder aantrekkelijk en begint het werk. Vergeet niet dat herfstbladeren een kostbaar natuurlijk materiaal zijn.
1. Vorstpreventie
Gevallen bladeren zijn niet alleen afval. Als mulch bieden ze een uitstekende bescherming tegen vorst aan vaste planten, bolgewassen en heesters. Een goed geventileerde, lommerrijke laag zorgt voor een betere isolatie. Leg er wat takken op om de kaap te wegen zodat de herfstwind hem niet te pakken krijgt. Je kunt ook een mand met kippengaas maken en deze rond grote planten en struiken plaatsen.
2.2. Niet van toepassing op alle planten
Niet alle planten hebben baat bij het behoud van gevallen bladeren. Het is het beste om de bladeren te verwijderen, vooral rond groene bladeren die wat kruiden bevatten. Doe dit lichtjes met je handen of met een hark.
Herfstbladeren op het gras
Je gazon houdt niet zo van herfstbladeren. Groen gras rot snel weg onder een laag nat blad, dus verwijder het zo snel mogelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *