Winterse kamerplanten: met deze 5 tips houd je ze gezond

De temperatuur daalt en de dagen worden korter. De winter komt eraan. Hierdoor gaat de kachel of kachel weer aan en komt er minder zonlicht in huis. De koude, droge lucht van de centrale verwarming is niet erg prettig voor je planten. Daarom helpen we je graag met allerlei tips om je planten mooi te houden bij koud weer. Zo verzorg jij je kamerplanten in de winter!

1.1. Verlaag de koorts
Wil je in de winter je kamerplanten verzorgen? Zet het vuur dan wat lager. Planten houden niet van droge lucht bij verhitting. Is uw woning in de winter 25 graden? Hierdoor verdampt je plant meer water in huis dan een menselijke plant bij een temperatuur van 18 graden. Zet het vuur een beetje lager en draag een warme trui. Het is niet alleen goed voor je planten, maar ook voor je portemonnee. Aangezien de energieprijzen stijgen, kunt u veel geld besparen door verwarming te verminderen.
Vind je 18 graden echt te koud? Bekijk dan deze tips om je huis comfortabel en warm te houden zonder verwarming. Vergeet niet om je planten vaker water te geven als je ze aansteekt.
2. Wees niet te koud
Natuurlijk is een huis dat te koud is niet prettig voor je, maar het helpt de kamerplanten ook niet in de winter. Veel bladplanten verdragen geen temperaturen onder de 10 graden Celsius. En het is duidelijk erg koud voor jou. Kijk dus hoe je je huis warm kunt houden zonder het gebruik van extra verwarming. Isolatie is de eerste stap. Vervang enkel glas door dubbel glas of HR-glas om spouw, gevel, plafond en vloeren te isoleren en voegen en kieren af ​​te dichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *